Kategorier
Ikke-kategoriseret

Spela Kungen Patiens minst en gång om dagen

Varför ska just du spela Kungen Patiens minst en gång om dagen?

Det finns en uppsjö med anledningar till att du ska ta en titt samt lära dig att spela detta klassiska spel, utvecklat ifrån början till operativsystemet Windows 95. Efter att du läst här, så är vi övertygade om att du åtminstone blir lite sugen på att testa på detta kortspel!

Jag kan börja direkt med att om du nu är trött på alla flashiga spel till datorn eller luriga mobilspel med annonser och in game köp och vill spela något lite mera klassiskt och enkelt, då bör du ta en extra koll på Kungen Patiens med detsamma. Bra för minnet, bra för att stimulera ditt logiska tänkande samt en förbaskat rolig sysselsättning!

Ett gammalt ordspråk ifrån förr som det flesta av er nog har hört någon gång under livet är ”Ett äpple om dagen håller doktorn borta”. Vi skulle vilja gå så långt som att påstå att en runda av Kungen Patiens om dagen håller doktorn borta! I alla fall Hjärndoktorn!

Vi alla har väl någon form av relation till kortspel dessutom? Många är vi som har spelat kort hemma hos våra äldre släktingar så som farföräldrar eller morföräldrar samt spelat Finns i Sjön på rasten i skolan eller om man hade tur och fick en håltimme. Kortspel är helt enkelt något som funnit med de flesta av oss igenom livet.

Att se till att ens sinne och hjärna är stimulerade och hålls aktiva genom att läsa böcker eller på andra sätt få stimulans till hjärnan, är tyvärr i dessa tider ganska så ovanligt. Att bläddra igenom sociala medier på mobilen har inte alls samma effekt på hjärnan, minnet och den kognitiva förmågan som att aktivt delta i till exempelvis en runda med Kungen Patiens. 

Att hålla koll på olika kort och dess nummer, färg samt rangordning är utmärk träning för ditt minne. Något kanske för alla er som glömmer ett par matvaror varje gång ni svänger förbi den lokala mataffären? 

Så att spela åtminstone Kungen Patiens en gång om dagen, tycker vi här på sidan i alla fall borde ingå i din dagliga rutin! Det är ett minst sagt beroende framkallande spel som är väldigt lätt att lära sig samt väldigt varierande. Vi kan nästan lova att du inte kommer tröttna på detta spel i första taget!

Du kommer även att bli förvånad när du väl testar detta spel och ser vilka olika kombinationer du kan lägga för att vinna, hur spelet utvecklar sig samt mycket, mycket mera!

Spel Patiens kungen här gratis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *